PLAT Özel Markalı Ürünler Sanayicileri ve Tedarikçileri Derneği, pandemi nedeniyle 2020 yılında yapılamayan 6. Private Label Zirvesi’ni 24 Kasım 2021 günü düzenlemeye hazırlanıyor. Perakende sektörünün tüm paydaşlarını ve sektörün önde gelen firmalarını buluşturacak olan zirveye Başkanımız Galip Aykaç da konuşmacı olarak katılacak.

PLAT Özel Markalı Ürünler Sanayicileri ve Tedarikçileri Derneği, son olarak 2019 yılında yapılan Private Label Zirvesi’nin 6.’sını, 24 Kasım 2021 tarihinde Kurtköy Crowne Plaza Otel’de düzenleyecek. Her yıl merakla beklenen ve geniş bir katılıma sahne olan Zirve; üretici ve tedarikçi firmalardan ulusal ve yerel perakende zincirlerinin temsilcilerine kadar sektörün önemli isimlerini buluşturacak. Bu yıl, “Fark Var” temasıyla hayata geçirilecek olan 6. Private Label Zirvesi, değerli katılımcıları ve konuşmacıları ile dopdolu içeriğinin yanı sıra sektör temsilcilerine yeniden fiziki bir ortamda bir araya gelme imkânı sunan en büyük etkinlik olması bakımından da yoğun ilgi ile karşılanıyor.

Türkiye ekonomisine önemli bir katkı sağlayan özel markalı ürünler sektörü, perakende sektöründeki yerini giderek güçlendiriyor. Özel markalı ürünler; gıdadan kozmetiğe, kişisel bakımdan temizlik ürünlerine kadar hemen her alanda market raflarında yerlerini alıyor. Kalite ve fiyat performansları ile tüketici beklentilerine en iyi yanıtı vererek güven kazanan özel markalı ürünlerin cirosu 2020 yılında 70-75 milyar TL aralığında gerçekleşti. Nielsen Perakende Paneli verilerine göre sigara ve alkol hariç toplam Hızlı Tüketim Ürünleri pazarında Private Label cirosu, 2020 yılında 2019’a kıyasla yüzde 23 artarken pazardaki yüzde 21,5’lik pay seviyesini de korudu.

PLAT Derneği’nin hazırlıklarına son hızla devam ettiği 6. Private Label Zirvesi için sayılı günler kalırken zirve, ünlü oyuncu ve sunucu Pınar Altuğ Atacan’ın Moderatörlüğünde çok değerli isimlere ev sahipliği yapmaya hazırlanıyor. Zirve, PLAT Derneği Yönetim Kurulu Başkanı M. İmer Özer’in açılış konuşmasının ardından Nielsen Türkiye Genel Müdürü Didem Sekerel Erdoğan ve Horizon Danışmanlık Genel Müdürü Eser Erginoğlu’nun konuşmaları ile başlayacak. Sabah oturumunda sahne alacak diğer isimler Üsküdar Üniversitesi Nöropazarlama Anabilim Dalı Başkanı Prof. Dr. Sinan Canan ve LEAD Network Türkiye Başkanı Aysun Zaman olacak. Gün boyu devam edecek zirvenin öğleden sonraki oturumlarında; BİM COO’su ve Gıda Perakendecileri Derneği Başkanı Galip Aykaç, Sabancı Üniversitesi Finans Kürsüsü Başkanı Prof. Dr. Özgür Demirtaş, A101 Satınalma ve Pazarlamadan Sorumlu İcra Kurulu Üyesi Aziz Şahin, Migros CMO’su Ekmel Nuri Baydur ve Perakende Deneyimi Uzmanı Cennet Melis Uslukılınç, dikkat çeken konuşmacılar arasında yer alıyor. Zirvenin kapanışını ise performansı ile etkinliğe renk katacak olan ünlü sanatçı Nil Karaibrahimgil yapacak.

6. Private Label Zirvesi’ne; Aksan Kozmetik, Atak Turizm, İstanbul Kimyevi Maddeler ve Mamülleri İhracatçıları Birliği (İKMİB), Kenton, Lider Kozmetik, Sapro Temizlik Ürünleri, Seluz Kimya, Serdar Plastik Altın Sponsor; Bileşim Kimya, Brenntag Kimya, GEBKİM Gümüş Sponsor; Özler Plastik, Sanifoam Sünger, Sarten Ambalaj, Şimşek Plastik Bronz Sponsor; Oğuz Gıda, Pure Black, Tayaş Gıda, Yayla Agro İkram Sponsoru; Rebul Hijyen Sponsoru; Anadolu Sağlık Merkezi ise Sağlık Sponsoru olarak destek veriyor.

PLAT Özel Markalı Ürünler Sanayicileri ve Tedarikçileri Derneği Yönetim Kurulu Başkanı M. İmer Özer, pandemi nedeniyle uzun süren bir aranın ardından 24 Kasım’da düzenleyecekleri 6. Private Label Zirvesi’nin sektörün tüm oyuncularını yeniden fiziki bir ortamda bir araya getireceğini belirterek zirve ile ilgili şunları söyledi: “Özel markalı ürünler sektörümüz, her yıl artan büyüme ivmesini 2020 yılının zorlu koşullarında dahi sürdürdü ve firmalarımız bu olağanüstü dönemde fedakarca çalışmalarıyla market raflarını boş bırakmayarak başta gıda, temizlik ve hijyen ürünleri olmak üzere tüketicilere ihtiyaç duydukları ürünleri sunmaya devam ettiler. Koronavirüs pandemisinin başında dünyanın pek çok ülkesinde market rafları boş kalırken ülkemizde bu görüntüler yaşanmadı. Dünyada bu konuda ikinci ülke olduk. Marketlerin ve tedarikçi firmalarımızın gayretleri ile üretim ve tedarik zinciri bozulmadı. PLAT Derneği olarak her yıl perakende sektöründe sabırsızlıkla beklenen Private Label Zirvemizi, pandemi koşulları nedeniyle 2020 yılında düzenleyemedik. Bu yıl aşılama çalışmalarının da hızlanması ile oluşan ve önümüzdeki günlere yönelik daha umutlu olduğumuz pozitif bir ortamda sektörümüzün tüm önemli aktörleri ve firmalarımızla yeniden 6. Private Label Zirvesi’nde buluşacak olmaktan dolayı heyecanlıyız. Firmalarımızın Zirveye gösterdikleri yoğun ilgiden de bu heyecanı görüyoruz ancak pandemi koşulları ve tedbirlerini göz önüne alarak sadece sınırlı sayıda katılımcı kabul edebiliyoruz. “Fark Var” temasıyla bu yıl da dopdolu bir içerik ve birbirinden değerli konuşmacıları ağırlayacağımız Zirvenin, perakendenin ve özel markalı ürünler sektörümüzün geleceğine ışık tutacak önemli çıktılar sağlayacağına inanıyoruz.”