Deloitte, Teknoloji Trendleri 2024 Raporu’nu yayınlandı. Deloitte’un 15 yıldır yayınladığı rapor hem iş hem de teknoloji liderlerinin temel trendleri, arka plandaki gürültüden ayırt etmelerini ve teknolojinin evrimini iş dünyasında devrim yaratacak bir araç olarak benimsemelerine yardımcı olmalarını amaçlıyor.

Deloitte’un 15. Teknoloji Trendleri raporu, üretken makineler çağında, kuruluşların entegre bir iş stratejisine, sağlam teknoloji temelleri oluşturmaya ve işgücünün yeni dijital teknolojilerle başa çıkabilecek becerilere sahip olmasını sağlamaya odaklanmasının her zamankinden daha önemli olduğunu gösteren 6 yeni trend hakkında bir öngörü sunuyor. Bahsi geçen 6 teknoloji trendi, üretken makineler çağında kurumların entegre bir iş stratejisi, sağlam bir teknoloji temeli ve yaratıcı bir işgücü sağlamasının her zamankinden daha önemli olduğunu vurguluyor.

YÜKSELTİCİ KUVVETLLER
Bilgi teknolojilerinin tarihi, etkileşim, bilgi ve hesaplama alanlarındaki öncü yeniliklerin istikrarlı bir evrimi ve bunlar birlikte modern bilişimin üç kalıcı unsuru olarak hizmet veriyor.

Trend 1: ETKİLEŞİM
Mekânsal Bilişim ve Endüstriyel Metaverse
Endüstriyel metaverse kurumsal bir araca dönüşürken mekânsal teknolojiler de gerçek hayattaki süreçleri taklit etmek için veri ve yapay zekâyı kullanarak endüstriyel uygulamalarda yerini alıyor.

Trend 2: BİLGİ
Üretken Yapay Zekâ
Yapay zekâ teknolojisinin sahneye çıkmasından bu yana, birçok işletme bundan nasıl faydalanabileceğini belirlemek için çabalıyor. Cevap düşündüklerinden daha basit olabilir. Yaratıcılığı ve üretkenliği yeniden tanımlayan yapay zekâ odaklı yenilikler, verimlilik ve büyüme fırsatları vaat ediyor.

Trend 3: HESAPLAMA
Gelişmiş Hesaplama
Geleneksel bilgi işlemenin ötesinde, yapay zekâ model eğitimi ve dijital ikizler gibi karmaşık görevler için özel donanıma doğru bir geçiş yaşanacak. İşletmeler mevcut altyapılarından daha fazla yararlanacak ve süreçleri hızlandırmak için altyapılarına son teknoloji donanımlar ekleyecek.

TOPRAKLAMA KUVVETLERİ
Teknoloji işletmeleri, siber güvenlik ve temel modernizasyon ile temsil edilen mevcut sistemler ve yatırımlar, işletmelerin büyürken sorunsuz bir şekilde çalışabilmeleri için öncü yeniliklerle iyi bir şekilde entegre edilmeli.

Trend 4: TEKNOLOJİ İŞLETMELERİ
Mühendislik Deneyimi
Kendilerini en iyi teknoloji yeteneklerini çekmeye ve elde tutmaya adamış şirketler için yeni bir odak noktası ortaya çıkıyor: Geliştirici Deneyimi. Geliştirici deneyimine odaklanma ve gelişmiş üretkenlik için araçları entegre etme, önemli konular.

Trend 5: SİBER VE GÜVEN
Siber Güvenlik
Yapay zekâ araçlarının yaygınlaşmasıyla taklit etmek ve aldatmak artık her zamankinden daha kolay ancak önde gelen kuruluşlar politika ve teknolojilerin bir karışımıyla bu soruna yanıt veriyor.

Trend 6: TEMEL MODERNİZASYON
Çekirdek Modernizasyonu
Geleceğe liderlik etmek isteyen işletmelerin, teknik borca yönelik parça parça yaklaşımlardan vazgeçerek yeni bir bütünsel teknik sağlık çerçevesi oluşturması gerekiyor. Modernizasyon ihtiyaçlarını azaltan, kendi kendini iyileştirme teknolojileri ile bütünsel teknik sağlığa geçiş önem kazanıyor.

Sonuç olarak Teknoloji Trendleri 2024 Raporu, bu teknolojik güçlerin harmanlandığı, yenilikçi çözümler sunduğu ve iş dünyasının yeniden şekillendiği bir gelecek öngörüyor. İşletmeler, sürdürülebilir büyüme ve rekabet avantajı için bu trendlere bir göz atmalı.

Raporu indirmek için tıklayınız.