Unilever Food Solutions (UFS) 21 ülkede, 1600’den fazla şefle yaptığı iş birliği sonucunda geçtiğimiz yıl birincisini yayınladığı Geleceğin Menüleri Trend Raporu’nun ikincisini yayınladı.

Unilever’in Hollanda’daki Gıda İnovasyon Merkezi Hive’da 26 Mart’ta düzenlenen lansmanla tanıtılan Geleceğin Menüleri Trend Raporu 2024, 250 UFS şefi olmak üzere toplamda 1600’den fazla profesyonel şefin öngörüleri dikkate alınarak hazırlandı. Z kuşağının gıda sektörü üzerindeki etkisine ve şefler için potansiyel fırsatlara ışık tutan raporda bu yıl 8 trend belirlendi. Belirlenen 8 trend şöyle:
• İyi Hissettiren Yiyecekler
• Karşı Konulmaz Sebzeler
• Gelenekten Geleceğe Lezzetler
• Düşük Atıklı Menüler
• Lezzet Şoku
• Doğadan Toplanan Yiyecekler
• Bilinçli Protein
• Paylaşma Hazzı

Türkiye İçin Öne Çıkan Trendler
Raporda belirlenen 8 trend arasından Türkiye için öne çıkan 5 trend ise şöyle:
Karşı konulmaz sebzeler: Bu trendde, sebzelerin artık sadece dengeli bir öğünün parçası olmadığı, aynı zamanda tabakların merkezine yerleştiği vurgulanıyor.

Gelenekten Geleceğe Lezzetler: Yemeğin, tüketici için tanıdık hissettiren tabaklardan, şefin mirasına aşina olunan reçetelere kaymasına dikkat çekiliyor.

Düşük Atıklı Menüler: Bu trend, mutfaklarda sıfır atık misyonunun benimsenmesini sağlıyor.

Lezzet Şoku: Düşünülmemiş kombinasyonlar ve sıra dışı lezzetler sunmanın radikal yolları yer alıyor.

İyi Hissettiren Yiyecekler: İyi yemeklerin insan sağlığının tüm yönlerini koruma ve beslenmedeki kritik rolünü kabul etmeye odaklanıyor.

UFS, Geleceğin Menü Trendlerini Hangi Metodoloji ile Belirledi?
Unilever Food Solutions’ın 2024 Geleceğin Menüleri Trend Raporu; sosyal medya analizlerine, pratik uygulamalar sunan yüzlerce şefin uzmanlığına ve global verilere dayanıyor. 8 temel tema etrafında örülen trendlerin tamamı; çeşitli tarifler, malzemeler ve teknikler önerirken, şefler ve restoran sahipleri için somut çözümler sunuyor. 8 trendin de somut olarak hayata geçirilebileceği uygulamalar sunması ve bu uygulamaların gıda sektörüyle buluşturulması, raporun en güçlü yanlarından.

Raporun ayrıntıları için unileverfoodsolutions.com.tr’yi ziyaret edebilirsiniz.