Ülkemizi yasa boğan deprem felaketinden ve yaşanan kayıplardan dolayı derin üzüntü içindeyiz. Bölgede çok sayıda çalışma arkadaşımız hayatını kaybetmiştir, çok sayıda arkadaşımızın da kurtarılma çalışmaları sürmektedir. Bu tür acı olayların yeniden yaşanmamasını umarak, hayatını kaybeden çalışma arkadaşlarımız ve vatandaşlarımıza Allah’tan rahmet, yakınlarına ve milletimize baş sağlığı, yaralılara acil şifalar dileriz.

Derneğimiz ve üyesi kuruluşlar, bu zor dönemde halkımızın yanında olmak ve ihtiyaçları karşılayabilmek adına seferber olmuş durumdadır. İhtiyaçların en hızlı şekilde karşılanması amacıyla bölgedeki yüzlerce mağazadan, başta temel ihtiyaç ürünleri, kamu kurumları koordinasyonuyla halka ücretsiz dağıtılmaktadır. Faaliyete devam edebilen mağazaların tümü açılmış, azami sayıda mağazanın tekrar açılabilmesi ve halkın ihtiyaçlarının karşılanması için çalışmalar sürdürülmektedir.

Üyelerimiz, öncelikle AFAD ve diğer devlet kurumları olmak üzere, valilikler, kaymakamlıklar, yerel idareler ve diğer yardım kuruluşlarıyla iş birliği ve koordinasyon halinde bölgeye yardımlarını ulaştırmaya başlamışlardır. İlk günden itibaren başta gıda ürünleri olmak üzere, battaniye, tek kişilik ve çift kişilik yorganlar, çocuklar için yorgan, atkı, bere, eldiven, sweatshirt, kışlık oduncu gömlek, ayakkabı, yetişkinler için üst ve alt polarlar, kazaklar, ısıtıcılar, projektör, jeneratör, powerbank, pil, hijyen ürünleri, bebek hijyen ve beslenme ürünleri ve barınma setlerinden oluşan onlarca tır, bölgeye sevk edilmiştir. Bununla beraber bölgede çalışmalarını sürdüren çeşitli STK’ların her türlü gıda ve gıdadışı ihtiyaçlarına destek sağlanmakta, yakıt ve enerji temini konusunda yardımcı olunmaktadır.

Üyelerimiz bölgede gezici mutfak tır’larını konumlandırmış, sahra mutfakları oluşturmuş ve sıcak yemek, ekmek, içecek dağıtımına başlamış, yakın depolardan ve mağazalardan da hazır yemek tedariği sağlamaya devam etmektedir. İhtiyaç sahiplerine çadır ve konteyner kurulumlarıyla barınma desteği sağlanmaktadır. Bölge mağaza ekiplerinin çabalarıyla merkezi olmayan konumlardaki ihtiyaç sahiplerine de destekler ulaştırılmaktadır.

Böylesi büyük ölçekli bir olayda tüm milletimiz gibi perakende sektörü de üzerine düşen vazifeleri yerine getirmekte her zaman hazır konumdadır. Bölgenin ihtiyaçlarının hızlıca giderilmesi, en temel ihtiyaç olan gıdanın kesintisiz sağlanması ve halkımızın bu zor koşulları en kısa sürede atlatabilmesi için kamu kurumlarıyla etkin iletişimimiz ve iş birliklerimiz sürmektedir.