Bozulabilir Gıda Taşıma Belgesi (BTB) almaya hak kazanan Migros Toptan, gıda taşımacılığındaki lojistik süreçlerinin güvenilirliğini ortaya koydu.

Migros Toptan nakliye araçları, Türkiye’de Bozulabilir Gıda Taşıma Belgesi’ni (BTB) alan ilk firma oldu. Türk Standartları Enstitüsü (TSE) tarafından gerçekleştirilen testleri başarıyla tamamlayan Migros Toptan’ın nakliye araçları, gıda taşıma süreçlerindeki muhafaza koşullarının kalitesi ve güvenliği ile sunduğu hizmetin uluslararası standartlarda olduğunu ortaya koydu.
Perakende sektöründe öncü bir çalışmaya imza atarak, ilk etapta lojistik ortağı bünyesindeki iki araç için BTB belgesine hak kazanan Migros Toptan, önümüzdeki dönemde tüm araç filosunu belgelendirmeyi hedefliyor.

“Bozulabilir Gıda Maddelerinin Taşımacılığında Kullanılacak Özel Ekipmanlar Hakkındaki Yönetmelik”, Ulaştırma ve Altyapı Bakanlığı tarafından bozulabilir gıdaların taşınmasına ilişkin standartları belirlemek ve gıda güvenliği zincirinin korunmasını sağlamak üzere 2022 yılında yürürlüğe alındı. Bu kapsamda taze ve donuk ürün taşıyan araçlara, ilk kez üretilecekse ATP sertifikalı olarak üretilmesi, mevcut araçlar ise Bozulabilir Gıda Taşıma Belgesi alma zorunluluğu getirildi.
Yönetmelik kapsamında, 2025 yılından itibaren tüm araçların Bozulabilir Gıda Maddelerinin Uluslararası Taşımacılığı ve Bu Taşımacılık Faaliyetinde Kullanılacak Özel Ekipmana İlişkin Anlaşma (ATP) üretim veya BTB sertifikalı olması zorunlu olacak.