Areda, “Fast Food Ürünleri Yeme Alışkanlığı” adlı araştırmasının sonuçlarını açıkladı. Araştırmaya göre Türkiye’de en çok tercih edilen ilk üç fast food ürünü; hamburger, pizza ve tavuk döner. Gençlerde hamburger, 55 yaş üstünde ise lahmacun tercihi öne çıkıyor.

Areda tarafından 28 Haziran-5 Temmuz 2022 tarihleri arasında gerçekleştirilen “Fast Food Ürünleri Yeme Alışkanlığı” araştırmasına bin 100 kişi katıldı. Tüketici eğilimlerini ele alan araştırma, kantitatif araştırma yöntemlerinden CAWI tekniği ile gerçekleştirildi. Buna göre Türkiye’de en çok tercih edilen ilk üç fast food ürünü; hamburger, pizza ve tavuk döner oldu. Araştırmaya göre gençlerin yüzde 75,2’si hamburger tercih ettiğini belirtirken, 55 yaş ve üzeri grubun yüzde 52,1’i lahmacun dedi.

Hızlı Hazırlık ve Sunum
Tüketicilerin fast food ürünlerini tercih ediyor olmalarının en önemli nedenleri arasında hızlı hazırlanması ve sunulması bulunuyor. Araştırma sonuçlarına göre en çok tercih edilen fast food ürünleri sırasıyla; yüzde 19,1 hamburger, yüzde 7,3 pizza, yüzde 6,8 tavuk döner, yüzde 6,7 lahmacun, yüzde 6,4 et döner, yüzde 6,1 kokoreç, yüzde 5,5 köfte ekmek ve yüzde 4,2 ile pide oldu.

Gençlerin Tercihi Hamburger
Araştırmaya göre, fast food tüketen gençlerin yüzde 75,2’si hamburger, yüzde 32,0’si pide, yüzde 30,7’si dürüm derken, 55 yaş ve üzeri grubun yüzde 52,1’i lahmacun, yüzde 27,3’ü et döner, yüzde 21,1’i pizza tercih ettiğini belirtti. Araştırmada kadınların fast food için tercih sıralaması hamburger, pizza ve lahmacun olurken, erkekler hamburger, dürüm ve et döner tüketiyorlar.