Haberler LEAD Network, Sektörün Cinsiyet Çeşitlilik Skorunu Çıkardı!

LEAD Network, Sektörün Cinsiyet Çeşitlilik Skorunu Çıkardı!

LEAD Network Türkiye’nin perakende ve tüketim ürünleri sektöründeki yetenekli kadın işgücünü daha üst pozisyonlara taşımak amacıyla faaliyetlerine bir yenisini daha eklediği projesi Cinsiyet Çeşitlilik Skor Ölçümü tamamlandı. Sektörün Cinsiyet Çeşitlilik Skoru 24 Mart tarihinde sektörün değerli CEO’larının da katıldığı online etkinlikle açıklandı.

LEAD Network Türkiye Başkanı Aysun Zaman’ın hoş geldiniz konuşması ile başlayan etkinliğe LEAD Network Kurucusu Mick Broekhof da katıldı.

Etkinliğin açılış ve kapanış konuşmasını yapan LEAD Network Türkiye Başkanı Aysun Zaman, “Bu buluşmamızla birlikte çeşitlilik ve kapsayıcılık konusunda bir adım daha atmak adına önemli bir projeyi daha hayata geçirmiş olmaktan dolayı çok mutluyuz. LEAD Network Türkiye’nin “Ölçtüğünüzü elde edersiniz” inancıyla 2020 yılında düzenlemiş olduğu Gender Diversity Score Card/Cinsiyet Çeşitliliği Skorkart sonuçları açıklandı. Hızlı Tüketim Ürünleri (FMCG) sektöründe bir ilk olan bu anket, Türkiye’de perakende ve tüketim ürünleri sektöründe çalışan üst düzey kadın yöneticilerin ilerlemelerini ölçmüş ve kıyaslamıştır. Türkiye’de ilk kez gerçekleştirilen Cinsiyet Çeşitliliği Skorkartı anketi, LEAD Network Avrupa’nın uzun süredir kurumsal partneri olan Ernest&Young iş birliği ile yürütülmüştür. Bu ankete katılmak isteyen ve Türkiye’de faaliyet gösteren 57 firmaya Ernest&Young tarafından anket daveti elektronik ortamda gönderilmiş, 48 katılımcı firma tarafından %84 yanıt oranıyla anket sonuçlanmıştır. Daha önce LEAD Network Avrupa tarafından gerçekleştirilen ve 900 Milyar Euro’luk satış hacmini temsilen global şirketlerin içerisinde yer aldığı benzer anketlerde 2017 yılında %25 ve 2019 yılında %34 kadın yönetici ortalaması açıklanmıştı. 2020 yılında LEAD Network Türkiye tarafından Türkiye’de ilk kez gerçekleştirilen ankette ise sektörde kadın yönetici ortalamasının %36 olduğu sonucunu gördük. Bu ortalamanın üzerinde FMCG Üretici kategorisinde LEAD Network Kurumsal partneri GlaxoSmithKline (GSK) %79, FMCG Perakende kategorisinde LEAD Network Kurumsal partneri Tchibo Türkiye %50 ve Diğer Perakende kategorisinde ise LEAD Network Kurumsal partneri Koton %50 kadın yönetici oranları ile sektör birincileri yer almaktadır” şeklinde devam etti.

Kapanış konuşmasında ise kurumları Cinsiyet Çeşitlilik Skorunun devam çalışmalarının katılımına davet eden Zaman “Öncelikle Cinsiyet Çeşitlilik Skoru birincilerimiz GlaxoSmithKline, Tchibo Türkiye ve Koton firmalarını gönülden tebrik ediyorum. Ayrıca Cinsiyet Çeşitlilik Skoruna katılan katılımcı firmalarımıza da çok teşekkür ediyorum. LEAD Network Türkiye olarak bu skorun takipçisi olmaya ve gelişimini sizlerle paylaşmaya devam edeceğiz. 2022 yılında yapacağımız ölçümlemeye şimdiden kurumlarımızın katılımını rica ediyorum. Çünkü biliyorum ki rakamlarla durumu ortaya koyarsak, kurumsal partnerlerimizin de katkısıyla LEAD TO LEAD veya Mini MBA gibi gelişim programlarımızı çoğaltabilirsek o zaman farkındalık yaratır ve kurumların önemli adımlar atmasına vesile olabiliriz” diyerek çağrıda bulundu.

Exit mobile version