GlobalWorkplaceAnalytics tarafından yapılan araştırma, evden çalışan sayısında yüzde 173 artış olduğunu ortaya çıkardı. Araştırma, şirketlerin evden çalışma sayesinde yılda 11 bin dolara kadar tasarruf edebileceğine işaret ediyor.

İşlerin online ortamda gerçekleştirilmesi, maliyet ve zaman açısından şirketlere büyük kazançlar sağlıyor. GlobalWorkplaceAnalytics’in gerçekleştirdiği araştırma, evde düzenli çalışanların sayısının 2005 yılından bu yana yüzde 173 arttığını gösteriyor. Araştırmada, şirketlerin evden çalışma modeliyle yılda 11 bin dolara varan tasarruf edilebileceği belirtiliyor. Çoğu şirket, pandemi sonrası ofislerini geçici süre kapatma kararı alsa da bir kısmı bu durumu kalıcı hale getirme yönünde kararlar alıyor. Sosyal medya platformu Twitter, geçtiğimiz aylarda şirket çalışanlarına süresiz evden çalışma hakkı tanıdığını açıkladı. Google ve Facebook ise yaptıkları açıklamalarda çalışanlarının Haziran 2021’den önce ofise dönmeyeceğini duyurdu.

Evden Çalışmaya Kalıcı Çözüm
Uzaktan çalışma ve uzaktan eğitim ihtiyaçları için kolay, hızlı ve esnek bir çözümler de öne çıkıyor. Bu çözümler, kurulum gerektirmeyen hazır alt yapıları sayesinde zamandan tasarruf ederek toplantı yapılmasını sağlıyor. Aynı zamanda gelişmiş raporlama ve analiz gibi özellikleriyle eğitimler ya da toplantılar hakkında detaylı istatistikler elde etmek mümkün oluyor. İçerikleri kişiselleştirilebilme ve katılımcılar ile hızlı bir şekilde paylaşabilme gibi birçok seçenek şirketlere, eğitim kurumlarına ve bireysel kullanıcılara iş sürekliliği sunuyor. Evden çalışma modelinde şirketlere ofis rahatlığında toplantı yapma olanağı sağlıyor.

Video Konferanslarda Bulut Konforu
Artık her konuda dikkat çeken bulut teknolojileri, video konferans açısından da pek çok kolaylık ve olanak sunuyor. Kapsamlı ve entegre sistemler, yüzde yüz bulut teknolojileriyle buluştuğunda ölçeklenebilir altyapısı ve kullanıcılarına sunduğu uygun maliyetlerle ayrıcalıklar dünyasının da kapısını açıyor.