Haberler LEAD Network Webinar’ında Arzum ve Kaan Sekban Bir Araya Geldi

LEAD Network Webinar’ında Arzum ve Kaan Sekban Bir Araya Geldi

LEAD Network kurumsal üyelerinden Arzum, bu yıl LEAD Network’un yılsonu webinarına ev sahipliği yaptı. Ev yapımı stand-up gösterisiyle konuk olan Kaan Sekban’ın renk kattığı webinarda LEAD Network Türkiye Başkanı Aysun Zaman ve Arzum Pazarlama ve Ürün Geliştirmeden Sorumlu Genel Müdür Yardımcısı Mehtap Yıldız konuşmalarıyla yer aldı.

Perakende ve tüketici ürünleri sektörlerinde çalışan kadın liderleri destekleyen, üst düzey kadın yöneticilerin sayılarını arttırmayı ve gelişimlerine katkıda bulunmayı misyon edinen LEAD Network Türkiye’nin Aralık ayı buluşması, Arzum Küçük Ev Aletleri ev sahipliğinde gerçekleşti. 23 Aralık’ta online olarak düzenlenen etkinlikteki konuşmasında Arzum Pazarlama ve Ürün Geliştirmeden Sorumlu Genel Müdür Yardımcısı Mehtap Yıldız, kadınların meslek ve üniversite tercihleri konusunda toplumsal tabulara değinirken, yaşadığı deneyimleri ve bu deneyimler sonucu başarılarını aktardı. Konuşmasında kadınların işgücüne katılımlarının desteklenmesi ve kadın liderlerin etkinliklerinin arttırılması konusuna kurum olarak çok önem verdiklerini belirten Yıldız, “Toplumsal fırsat eşitliği ilkelerini benimseyen bir marka olarak kurumlarda kadın ve erkek çalışan sayısının dengeli olmasının ne denli önemli olduğunu biliyoruz. Verimli iş ortamı oluşturulmasından sürdürülebilir iş sonuçlarına ulaşmada önemli katkılar sağladığı araştırmalarda da net bir şekilde karşımıza çıkıyor. Arzum dünyasında, kadın çalışan sayımızla birlikte kadın yönetici sayılarımız da hızla artış gösteriyor. Kadın çalışma arkadaşlarımızın yönetim kademelerine aday olmalarını sağlamak için eğitim, koçluk ve mentorluk fırsatlarından yararlanmalarına özen gösteriyoruz. Şu anda yönetim kademelerindeki kadın çalışan oranımız, yüzde 33. Bu oranı hızla yukarıya çekmek ve yüzde 50’lere yaklaşmak, en büyük hedeflerimizden biri. Kadınların farklı bakış açılarına, stratejik değerlendirmelerine oldukça güveniyoruz” dedi.

Stand-up gösterisiyle yılın son etkinliğine farklı bir yorum ve renk katan Kaan Sekban ise LEAD Network webinar’da yer almaktan duyduğu mutluluğu ve heyecanı dile getirdi. Beyaz yaka komedisiyle iş hayatından kesitlere yer veren Sekban, empatiye davet etti.

LEAD Network Türkiye Başkanı Aysun Zaman ise etkinliğin açılış konuşmasında LEAD Network Türkiye’nin 8 ülke içinde “Outstanding Chapter Ödülü”nü aldıklarını belirterek LEAD Network’ün tüm üyelerine ve gönüllülerine teşekkür etti. Aysun Zaman sözlerini “2020 yılı tüm dünya için oldukça zor bir yıl oldu ancak bu zorlu dönemde de üyelerimizin yanında olmamız gerektiğinin bilincinde olarak çok kıymetli konuşmacılarımızla birbirinden önemli konularda 22 farklı webinar ile 2.000 üyemize dokunduk. LEAD to LEAD 3. Dönem mentörlük programımızı 44 mentör&mentee çiftimizle başlattık. Desteklerini bizlere her zaman hissettiren sektörümüzün önemli 30 CEO’sunun katılımı ile CEO Roundtable etkinliğimizin ilkini gerçekleştirdik ve önyargıları masaya yatırdık. Sektörümüzün Çeşitlilik Skorunu belirlemek üzere kolları sıvadık ve Ernest and Young ile iş birliği yaparak çeşitlilik skorunu ölçümledik, yakında sonuçlarını açıklayacağımız çalışmamıza katılan firmalara teşekkür ediyorum. Son olarak çok taze bir haberi de paylaşmak isterim. LEAD Network Mini MBA programını Koç Üniversitesi iş birliği ile başlatıyoruz. Yaşadığımız bu zorlu dönemden ilham alarak sadece LEAD Network üyelerine özel tasarlanan bu program ile üyelerimize bu alanda da destek vereceğiz. 2021 yılı içinde pek çok güzel proje ve etkinlikle üyelerimize, sektörümüze değer katmaya çeşitlilik ve kapsayıcılık alanında adımlar atmaya devam edeceğiz. Bu vesile ile LEAD Network Türkiye üyelerinin yeni yılını kutlar; yeni yılın sağlık, mutluluk ve başarılar getirmesini dilerim” şeklinde sürdürdü.

Exit mobile version