Haberler LEAD Network Avrupa Danışma Kurulu’nda Bir Türk Kadını!

LEAD Network Avrupa Danışma Kurulu’nda Bir Türk Kadını!

2014 yılında Hollanda’da faaliyete başlayan LEAD Network’ün Türkiye Başkanlığını yürüten Aysun Zaman, LEAD Network Avrupa Danışma Kurulu’na seçildi.

LEAD Network Türkiye Başkanı Aysun Zaman yeni göreviyle ilgili duygularını şöyle ifade etti: “Kadın derneklerine ihtiyaç duymayan bir dünya hayal ediyorum. LEAD Network sayesinde, perakende ve tüketim ürünleri sektöründe, benimle aynı hayali paylaşan birçok ilham veren liderin, yetenekli profesyonellerin olduğunu görmenin mutluluğu içindeyim. LEAD Network Türkiye Başkanlığı, iş hayatımın anlamlı yolculuğundaki en önemli adımlardan biri haline geldi. Ne mutlu ki şimdi de LEAD Network Avrupa Danışma Kurulu’nda ilk Türk olmanın gururunu yaşayacağım. Bunun eşitlik, çeşitlilik ve kapsayıcılık kavramlarında somut adımları birlikte atabilmede eşsiz bir fırsat olduğuna inanıyorum.”

LEAD Network kurucularından Mick Broekhof konuyla ilgili görüşlerini “Aysun Zaman, Türkiye’de seçkin bir lider ve cinsiyet çeşitliliğinin savunucusu. Türkiye Başkanı olarak Türkiye’de çeşitlilik skor kartı (gender diversity scorecard) ve LEAD to LEAD Mentorluk Programı programlarını başlatan bir ekibi başarıyla yönetti. LEAD Network Danışma Kurulumuzun yeni bir üyesi olarak liderlik rolünü üstlenen Aysun’u ağırlamaktan gurur duyuyorum” şeklinde paylaştı.

Yetenekli kadın iş gücünü perakende ve tüketici ürünleri sektörüne çekmek; kadın liderlerin sayısını, etkilerini, itibarını arttırmalarını desteklemek misyonu ile çalışmalarına Avrupa’da 8000’den fazla üyesi ile devam eden Türkiye’de ise A101, Migros, Boyner, Eczacıbaşı, Koton, GSK, Unilever gibi yerli ve çok uluslu şirketlerin yöneticilerinden oluşan LEAD Network, Türkiye’de 50 kurumsal partneri ve 700’e yakın kadın ve erkek üyesi ile üst yönetimde daha fazla kadın lider için çalışıyor. Ayrıca etkinliklerinin yanı sıra, LEAD to LEAD Mentorluk Programı, Diversity Score Card gibi projeleriyle sektöre değer katmaya ve kadınların gelişimini desteklemeye devam ediyor.

Exit mobile version